• 28 December 2021
  • folovmi teknoloji
  • 0

folovmi Teknoloji’nin geliştirdiği akıllı yaşam ve yardım sistemi; özellikle yalnız yaşayanlara, 65 yaş üstündekilere, evde bakım ihtiyacı olanlara ve kronik hastalara evde sağlık, güvenlik ve acil servis hizmeti sunuyor. Servis; acil uyarı çeşidine göre aileye, doktora, hastaneye, itfaiyeye ve polise anlık durum bilgisi ve lokasyon gönderecek bulut altyapısına sahip.

Kuluçka Merkezimiz Cube Incubation firmalarından Folovmi Teknoloji Limited Şirketi; bulut yazılımları, mobil uygulama ve giyilebilir akıllı cihazları ile gerçek zamanlı sağlık, güvenlik ve acil durum takip sistemi geliştirdi. ‘Folovmi’; yalnız yaşayanlara, 65 yaş üstündekilere, evde bakım hizmeti ihtiyacı olanlara ve kronik hastalara yönelik hizmet veren bir yazılım ve donanım sistemi.

FOLOVMİ MARKASI

Tek ekosistem, tek mobil uygulama üzerinden etkileşimli, gerçek zamanlı yaşam yardım servisi ve hizmet çözümleri sunan firma, ‘Folovmi’yi markalaştırdı. İstanbul Ticaret’in sorularını, Folovmi Teknoloji’nin kurucu ortağı yönetim bilişim mühendisi ve dijital dönüşüm uzmanı Bülent Subaşı cevapladı. Şubaşı, Covid-19 salgınında AB ülkelerinde yaşlı, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç, kronik hastalarda yüksek ölüm vakaları yaşandığına dikkat çekerek, sistemin amacını şöyle anlattı: “AB ülkeleri, anlık takip ve müdahale gerektiren hastalıkları bulunanlara, yaşlılara, tıbbi gözetim ve bakım ihtiyacı duyanlara yönelik gerekli önlemleri alamadı. ‘Folovmi’ gibi bir yaşam asistan servislerine ihtiyaçları var ve biz de bu talepleri karşılamaya hazırız.”

Firma kurucu ortağı Bülent Subaşı’nın İstanbul Ticaret’te yayınlanan röportajının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Kaynak https://www.teknoparkistanbul.com.tr/haberler/mobil-akilli-yasam-acil-yardim-sistemi-cube-incubationda-gelistirildi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_US