• 21 January 2021
  • folovmi teknoloji
  • 0

 

folovmi Teknoloji’nin geliştirdiği akıllı yaşam ve yardım sistemi; özellikle yalnız yaşayanlara, 65 yaş üstündekilere, evde bakım ihtiyacı olanlara ve kronik hastalara evde sağlık, güvenlik ve acil servis hizmeti sunuyor. Servis; acil uyarı çeşidine göre aileye, doktora, hastaneye, itfaiyeye ve polise anlık durum bilgisi ve lokasyon gönderecek bulut altyapısına sahip.

TEKNOPARK İstanbul Kuluçka Merkezi firmalarından Folovmi Teknoloji Limited Şirketi; bulut yazılımları, mobil uygulama ve giyilebilir akıllı cihazları ile gerçek zamanlı sağlık, güvenlik ve acil durum takip sistemi geliştirdi. ‘Folovmi’; yalnız yaşayanlara, 65 yaş üstündekilere, evde bakım hizmeti ihtiyacı olanlara ve kronik hastalara yönelik hizmet veren bir yazılım ve donanım sistemi.

FOLOVMİ MARKASI…

Tek ekosistem, tek mobil uygulama üzerinden etkileşimli, gerçek zamanlı yaşam yardım servisi ve hizmet çözümleri sunan firma, ‘Folovmi’yi markalaştırdı. İstanbul Ticaret’in sorularını, Folovmi Teknoloji’nin kurucu ortağı yönetim bilişim mühendisi ve dijital dönüşüm uzmanı Bülent Subaşı cevapladı. Şubaşı, Covid-19 salgınında AB ülkelerinde yaşlı, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç, kronik hastalarda yüksek ölüm vakaları yaşandığına dikkat çekerek, sistemin amacını şöyle anlattı: “AB ülkeleri, anlık takip ve müdahale gerektiren hastalıkları bulunanlara, yaşlılara, tıbbi gözetim ve bakım ihtiyacı duyanlara yönelik gerekli önlemleri alamadı. ‘Folovmi’ gibi bir yaşam asistan servislerine ihtiyaçları var ve biz de bu talepleri karşılamaya hazırız.”

EVDE SAĞLIK, GÜVENLİK VE BAKIM

Folovmi Teknoloji’yi tanıtır mısınız?

Saha çalışmalarımızda; yaşlanan nüfusun sağlık, güvenlik hizmeti beklentileri aşamasında eksiklikler ve hizmetlere ulaşımda zorluklar tespit ettik. Ayrıca yalnız yaşayanların sayısının artışı nedeniyle evde bakım ihtiyacı artık bir sektör olma yolunda. Bu alanda hizmet veren insan kaynağı çok kısıtlı; hizmetler de yüksek maliyetleri nedeniyle sürdürülemeyebiliyor. Bu nedenle, evde yalnız yaşayanların, bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta ve yaşlıların hem yaşam konforlunu artırmak, sağlık verilerini izlemek hem de güvenlik ihtiyacını karşılamak amacıyla şirketimiz Folovmi’yi kurduk. Nesnelerin interneti (IoT), yapay zeka tabanlı insan ve akıllı yaşam odaklı yazılım, hizmet ve ürünler geliştiriyoruz. Ekibimizde yönetim bilişim sistemleri ve dijital dönüşüm alanında saha tecrübesi üst düzeyde olan yöneticiler, bulut yazılımları ve mobil uygulama alanında çok deneyimli yazılım mimarları ve mobil uygulama geliştirici mühendisler bulunuyor.

FAYDALI MODEL BELGELİ

Bilişim ve yazılım konusunda 25 yıllık deneyime sahip kurucu ortakların oluşturduğu Folovmi olarak, 2019 yılında Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’ne kabul edildik. Aynı zamanda Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ‘faydalı model belgesi’ alarak projemize sınai mülkiyet hakkı koruması sağladık. 2020 Nisan ayında da KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Desteği aldık. 14 Temmuz tarihinden itibaren de limited şirket olarak yolumuza devam ediyoruz. Şu anda Teknopark İstanbul’dan Rejenerasyon 20 Projesi kapsamında destek alıyoruz.

AKILLI CİHAZ EKOSİSTEMİ

Folovmi için bir bulut yazılımı ve mobil uygulaması geliştirdik. Giyilebilir akıllı cihaz ekosistemi ile bütünleşik teknoloji tabanlı yapay zeka destekli, nesnelerin interneti platformu oluşturduk. Gerçek zamanlı sağlık, güvenlik ve acil servis hizmeti veriyoruz. Akıllı ev, akıllı dijital yaşam yardımı hizmetlerimiz geliştirilme aşamasında. Yine gerçek zamanlı acil durum uyarı uygulamalarımız var. Yalnız yaşayan, yaşlı veya hasta birinin düşmesi, evde yangın ve gaz kaçağı gibi hayati riskler oluşması durumunda ‘Folovmi’ sistemi harekete geçiyor. Ana hedefimiz, ‘Hayata Bağlan’ mottomuza uygun olarak her yıl yeni akıllı cihazlar ve yaşam servislerini ekosistemimize katmak.

TÜM BİLGİLER BULUTTA

Bulutta saklanan tüm ölçülebilir verilere istenildiği takdirde dünyanın herhangi bir yerinden geriye dönük log ve grafik olarak ulaşılıp, analizler yapılabilir, raporlar hazırlanabilir.

KADINA ŞİDDET BUTONU!

Bülent Subaşı, GSM tabanlı akıllı saat ile uzaktan mobil uygulamasının sağladığı olanakları da şöyle anlattı: “Uygulama programlanarak zamanı geldiğinde ilaç, aktivite zamanı gibi hatırlatıcı hizmetlerini sesli ve titreşimli olarak yapabiliyor. Saat üzerindeki acil yardım butonuna basılması durumunda bulunulan koordinatlarla beraber acil durum ihbarları aileye ve tanımlı kurumlara gönderiliyor. Yalnız yaşayanlar, alzheimer gibi bilinç kaybı oluşturan hastalıklar ve kadına şiddet gibi alanlarda çözüm servislerimiz var. Günlük aktivite takibi (adım sayısı), harcanan kalori miktarı gibi değerler de akıllı saat aracılığı ile takip edilebiliyor.”

FOLOVMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

  • Nabız, tansiyon, spo2, ateş, ekg gibi sağlık verilerinin gerçek zamanlı mobil takibini yapıyor.
  • Düşme, güvenli alan ihlali, gaz kaçağı, yangın gibi güvenlik verilerini takip ediyor.
  • Yaşam alanına ait ısı, nem, ışık şiddeti verilerini izliyor, ısı limit altına düşerse kombiyi çalıştırıyor.
  • Hava kararınca akıllı prizler devreye girerek aydınlatmaları açıyor.
  • Kişinin alarm gerektiren tüm verilerini bağlantılı olduğu sağlık kuruluşuna, doktoruna, polise, itfaiyeye ve aile fertlerine SMS, mail ve diğer yöntemlerle bildiriyor.
  • Aynı zamanda acil durum lokasyon bilgisini de ilgililere gönderiyor.

GİYİLEBİLİR DONANIMLAR

Folovmi ile ilgili bilgi veren Bülent Subaşı, “Giyilebilir donanımlara sahip ekosistemin ilk fazında bluetooth giyilebilir 6 parametre sağlık monitörü, GSM akıllı giyilebilir saat, Wi-Fi çok amaçlı ortam sensörü kullanılıyor. Sensör, ortamdaki ısıyı, nemi, ışık şiddetini, hareketi algılıyor. Sistemin ikinci fazında; Wi-Fi duman sensörü, gaz sensörü, akıllı priz, akıllı termostat gibi akıllı cihazlar yer alacak” dedi.

KARANTİNA İHLAL UYARISI!

Folovmi, gerçek zamanlı Geofence yani coğrafi konum ihlal uyarısı ve izlemesi gerçekleştiriyor. Evde kalması gereken hastaların ev dışına çıkması, belirlenen mesafeyi ihlal etmesi durumunda sistem acil durum süreçleri başlatıyor. Covid-19 gibi karantina zorunluluğu olan, alzheimer gibi gözetim altında tutulması gereken hastaların takibinde kullanılıyor.

Kaynak https://istanbulticaretgazetesi.com/tr/mobil-akilli-yasam-acil-yardim-sistemi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_US